Tutaj powinien być opis

Gofry po kaszubsku.

Jesienny czas sprzyja gromadzeniu zapasów na zimę. Do podobnego przekonania doszli uczniowie języka kaszubskiego uczęszczający do naszej szkoły. Zapasy postanowili magazynować od razu we własnych brzuchach. Zainteresowanym podajemy przepis, z którego korzystali do zastosowania w domowym zaciszu. Smacznego!

Gòfrëpòkaszëbskù

Produktë:

  • 2 tasczimączi
  • 1 łëżeczkabakpùlwru
  • 1 łëżkacëkru
  • 1/3 tascziòleju
  • 2 żôłtka
  • 2 biôłtka
  • mlékò – wiele sãùznô
  • përznãsolë
  • òléj do wësmarowaniégòmaszinë

 

Zrobienié:

  • Do misczisëpiemëmąkã, bakpùlwer i cëczer. Doléwómëmlékò, òléj i żôłtka.
  • Wszëtkòdokładnomiksëjemë do dokładnégòpòmiészaniô.
  • Do drëdżimiscziwléwómëbiôłtka i kąsksolë i bijemë na sztiwno. Delikatnododôwómë do resztë i dokładnomiészómë.

 

Bòżeprzeżegnôj!